Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΕΝΩ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

Οι ατομικές αγωγές που κατέθεσαν Σκοπιανοί κατά του Ελληνικού κράτους στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο κρίθηκαν προ ημερών απορριπτέες καθώς, «αδυνατούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους». Ομάδα «Σκοπιανών» με την επωνυμία «Μνήμη» έχει συστήσει οργάνωση και συνεχίζει να διεκδικεί τα «περιουσιακά της δικαιώματα στην Ελλάδα, με σκοπό να αποζημιωθούν για τις περιουσίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν», το δε κοινοβούλιο των Σκοπίων υιοθέτησε και σχετικό ψήφισμα και στο Υπουργείο Εξωτερικών έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία ασχολείται με την επικοινωνία με τα διεθνή νομικά όργανα και την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την οργάνωση «Μνήμη» πάνω από 8.000 αγωγές έχουν συνταχθεί, οι οποίες αφορούν τα συμφέροντα 50.000 πολιτών ή των κληρονόμων τους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διαθέτουν περιουσιακά δικαιώματα στην Ελλάδα και ζητούν αποζημίωση ή την επιστροφή της περιουσίας τους. Η εν λόγω οργάνωση προσέφυγε πριν από 6 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταθέτοντας 2.000 αγωγές, το οποίο και τις απέρριψε υποδεικνύοντας πως θα πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στα Ελληνικά δικαστήρια και να εξαντλήσουν εκεί όλα τα ένδικα μέσα. Στις αρχές Μαΐου οργανώθηκαν ειδικές συναντήσεις στη Μελβούρνη και το Τορόντο, ενώ μόνο απ’ τη περιοχή του Στιπ στην ΠΓΔΜ 500 αιτούντες ζητούν να πάρουν πίσω εκτάσεις γύρω απ’ τη Θεσσαλονίκη αξίας περίπου ενός δισ. ευρώ. Αρκετοί άλλοι διεκδικούν κτήματα στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς και Σερρών.
Οι γνωστοί για τις ανθελληνικές θέσεις, υπεύθυνοι του «Ουράνιου Τόξου» που έχει έδρα τη Φλώρινα, συμβούλευσαν τους απογόνους των Σλάβων, να μη προβαίνουν σε ατομικές αγωγές γιατί είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αλλά να διεξάγουν αγώνα σε συνεργασία με κρατικούς φορείς της κυβέρνησης των Σκοπίων.
Εν κατακλείδι να πούμε ότι οι Σκοπιανοί διεκδικούν την Ελληνική Μακεδονία, περιλαμβανομένης της Χαλκιδικής και Πιερίας μέχρι του Ολύμπου. Οι Αλβανοί διεκδικούν την Ελληνική Ήπειρο μέχρι την Άρτα και οι Τούρκοι διεκδικούν την Ελληνική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, το μισό της θαλάσσιας περιοχής του Αιγαίου και τη μισή Κύπρο…
Επ’ ευκαιρία, να τονίσουμε ότι η Αλβανική κυβέρνηση έχει αναθέσει σε βρετανικό νομικό γραφείο ώστε να στηρίξει νομικά την υπόθεση των Τσάμηδων στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: